вторник, 20 декабря 2011 г.

MÕMMI JÕULUAABITS
Tõnis Kõrvitsa ja Heljo Männi jõulumuusikal mudilastele


Jõulumuusikal kõige pisematele Rahvusooper Estonia talveaias. 


Veel septembris tekkis mõte, et läheme vaatama dersembris Mõmmi jõuluaabitsat. 20.detsembril oli see päev, mil me käisime teatris.



Populaarse teleseriaali „Mõmmi aabits“ tegelased on vahepeal suureks kasvanud ja kõigil on juba oma pere. Seiklused aga lähevad ikka edasi. Selle etenduse peategelased on Mõmmi- ja Rebasepere kõige nooremad: Mõmmi - Mari, Mõmmi - Mai  ja Rebase - Riho.                                                     

Mõmmilapsed on igal aastal vanavanematele pühadeks jõulukalendri meisterdanud. Sel aastal otsustavad nad teha hoopis üllatuse – ühe kopsaka heateo. Kuid milline see heategu olema peaks?





Leelo - Leevike
Ühistest seiklustestsünnib jõuluaabits. see on heategude aabits. Heategudega, mis tuksuvad südames, mõni ilus jõulusalm, hea läbisaamine, üksteisest hoolimine ... .
Pere noorimatele lisaks on etenduses ka Leelo - Leevike, kes manitseb headusele, ja jõuluimest suureks sirgunud Mõmmibeebi, kes on kuuskede vahele poetatud.
Kui peale kipub väsimus ja tüli on kerge tõusma, laulab Leelo - Leevike laste südametesse rahu ning soojuse ja jõuluvana tuleb külla. Lustakas  ja  õpetlik etendus mudilasperele.


Peale etendust oli paras aeg selleks,  tutvuda saaliga ning dekoratsioonidega.Lapsed said veel Mõmmilastega suhelda. 
Ilusas talveaias oli põnev, et igal pool olid kaunid taimed.

   Edasi läksime me Raekoja platsile. Raekoja platsil on praegu väga kaunis.









   KUS    ON    JÕULUVANA?

Ütleme "Tere!" põhjapõtradele





Комментариев нет:

Отправить комментарий